Followers

Wednesday, 11 January 2012

Rahsia wanita melalui cara jalan






Assalamualaikum dan hi. 
Hari ni aku update pasal umum pulak. Oryte ?
Asyik cerita pasal life aku ja. *konon* Karang terbongkar ah semua. Haha.
 Mana boleh mana boleh. Cannot. *tongueout* 

Rahsia WANITA melalui cara berjalan ? Wanita ? Lelaki ? Emm, lelaki aku tak tahu pulak. Sebab search dekat google ada untuk wanita sahaja. Tak nampak untuk lelaki pong. Hehe. Tapa tapa, next time aku buat untuk lelaki pulak yah ? :)) Sebab aku wanita, jadi aku lebihkan sikit untuk kaum Hawa ah. :D
Ye dokk girls ? Cewah cewah. Haha.

Setiap orang okay. Okay ? Erm, okay. Tak kiralah perempuan mahupun lelaki, gerakan atau cara dia berjalan melambangkan sifat peribadinya. Terpulang nak percaya ataupun tidak. Tapi Allah mencipta hambaNya dengan kelebihan dan kelemahan tersendiri. Jadi, jadi dan jadi... *lupa ayat. Tampar dahi* HAHA. K k cover cover.
JADI ya, anda semua bolehlah blah. Eh eh bukan. Hehe. Boleh tengok korang/hampa boleh ah tengok cara boypreng or girlpreng korang/hampa berjalan. Haaa :)) Tapi jangan tengok sangat. Karang ni makan dia. Haha. *tetiba keluar Nabil* Tskk tskk. -.-


Okay, jom kita mula membaca sambil dengar lagu dan diam. >...<





Nak pergi mana tue ? O.o Motif aku ? K k. Dah. Baca. :D

1. Jika berjalan, dari belakang kelihatan seperti tidak memijak tanah.
Golongan wanita yang jalannya berginjat, konon wanita ini adalah wanita yang tidak jujur, kalau berbual, mulutnya laser dan menyinggung perasaan orang lain. Wanita yang berjalan seperti ini juga terkenal dengan sikap egonya. Lebih parah, wanita ini biasanya pemboros atau suka membazir wang tanpa berfikir sebelum berbelanja. Padahal, wang yang dimilikinya itu masih banyak kegunaannya. Tapi jangan berkecil hati, kerana wanita seperti ini biasanya menjadi pujaan ramai lelaki.
2. Jika berjalan, sering menoleh ke kanan and kiri.
Wanita seperti ini biasanya pandai menyimpan rahsia. Walaupun ramai yang menganggap wanita seperti ini tidak jujur, suka menipu teman sendiri,dan merugikan teman bualnya, namun, ramai lelaki yang berusaha untuk menakluk hatinya. Kerana wanita seperti ini senang diatur dan diuruskan.
3. Jika berjalan suka menunduk.
Cara berjalan melambangkan wanita seperti ini memiliki sifat yang tertutup. Ia hanya akan berbual dengan orang-orang yang rapat dengannya dan boleh dipercayai untuk menyimpan rahsianya. Wanita seperti ini biasanya sukar untuk ditakluk hatinya. Disamping sikapnya yang dingin, wanita seperti ini tidak peduli dengan kehidupan cinta. Namun, jika ada lelaki yang berjaya menawan hati wanita dengan cara berjalan menunduk ini, dijamin akan mendapat kebahagiaan. Sebab, wanita jenis ini sangat setia, dan dia tidak akan mengkhianati lelaki yang dicintainya.
4. Jika berjalan menatap lurus ke depan.
Wanita seperti ini biasanya memiliki pendirian yang teguh, bukan senang hendak menggoncangkan imannya. Jangan sekali-sekali menentang apa yang pernah dikatanya, jika anda tidak mahu mendengar dia berleter panjang lebar. Meski pendiriannya teguh, tapi dia selalu berselisih pendapat. Jangan hairan jika wanita seperti ini hanya mahu berbual dengan orang yang berpengalaman luas.
5. Jika berjalan badan bergerak ke kanan dan kiri.
Wanita yang berjalan dengan gaya yang sedemikian tidak ambil kisah dengan masalah yang berlaku. Apa pun masalah yang ada dihadapannya, dia dianggap kecil. Padahal masalah itu sebenarnya memerlukan kebijaksanaan untuk diselesaikan. Kerana sifatnya yang suka ambil mudah ini, banyak persoalan yang akhirnya tidak dapat diselesaikan dan akibatnya merugikan dirinya sendiri.
6. Jika berjalan badan tampak tegak.
Wanita ini tegas menentukan sikapnya sendiri. Dia tidak mahu urusan peribadinya dicampur oleh orang lain. Gaya bicaranya serius seperti ingin menunjukkan dia memiliki pendirian teguh. Yang menarik dari wanita ini, dia bertanggungjawap terhadap apa yang pernah dilakukannya. Dia menyenangi lelaki yang berdikari tanpa meninggalkan sifat-sifat romantiknya.
7. Jika berjalan seperti zirafah.
Maksudnya, ketika melangkahkan kaki ,badannya ia kelihatan bergerak ke depan dan ke belakang. Wanita jenis ini sangat lemah perasaannya. Dia seorang yang mudah terasa dan mudah tersinggung. Jadi, jika anda berbual dengan wanita seperti ini kenalah menjaga perasaannya agar tidak tersinggung, kerana wanita ini mudah mengalirkan air mata.




Atoto, sweetnya pon adoiii. <3


DAH BACA SEMUA ? Hehe. Ada tak kena dengan korang/hampa ?
 Mesti ada kan ? Kan kan ?
Kalau aku, aku number tutt dan tutt. Haha. Nak publish tak ? Tanak ah. :P
Karang kata aku "BAJET"  Huhuk. 

Biarlah. Hehe. Aku number____teka ah teka ah. Hehe. 
Ini serius okay. -.- Okay okay, aku number 2 dan 4. :D Uolsss ? ^^
Memang aku kalau jalan akan tengok kiri dan kanan. Haha. 
Sambil cuci mata maybe ? Errr. Okay, ignore pasal tue.
 Dan aku juga akan tengok lurus ja kalau aku dah tak larat nak tengkok kanan dan kiri. 
Sakit tengkok ah asyik tengok kiri dan kanan.
 Gila kau. Sumpah. Haha. K cukop. :/

Okies. Sampai sini sahaja laporan saya pasa petang ini ? Okay tetiba. 

Aku nak pergi buat kek batikkkkk. Karang adik aku bising bila balik sekolah. Bila nak buat, bila nak buat dan bla bla bla. -.- 
TENGOK, baru cakap dia dah sampai. -.-


Kbye. *lambai lambai tangan, flying kiss sekali* xD

-THE END- 

6 comments:

  1. terbaik ! saia shuka ! double like !

    ReplyDelete
  2. gambar tuh sweet sangat, jeles..huhu =,=

    ReplyDelete
  3. Lina_Lin : Hehe. Thankies yah. :))

    ReplyDelete
  4. Aq sayang kamo : Haha. Saya triple like. :D

    ReplyDelete
  5. EruzuLiyana : Hahaha. Gambar curi kat google. :D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...