Followers

Sunday, 25 December 2011

SHORT ENTRY.






Assalamualaikum dan hi again. :)

Hari berapa hari bulan ? Kalendar rumah atok aku ni dah tukar kalendar 2012. Aku pulak malas nak tengok kalendar dekat hp. Owh lupa, kat lappy ada kalendar. Haha. Ngada ngadanya aku. Haha. Yaa, aku tahu itu. :P

Hari ni, ermm..... Haaa, 25/12/2011. It's ? Owh yes. Ahaks ahaks. *kenapa dengan aku* ? K ingore it. LOL LOL LOL. Okay, macam ni, macam ni, (mula dah ni). Ada wedding kat kampung belah ayah aku ni. Pakcu kahwin. Tema turquoise kebiru biruan gitu.

Dan seperti biasalah, selagi belum selesai majlis/berlangsung majlis, anak anak dara (aku dan sepupu sepapat aku) tak habis habis membeli. Konon nak kalah pengantinlah kan. Haha. Tapi boleh kalah ka ? Kalah lah sangatt. -.-

Kitaorang pergi macam exspo dekat pekan Kuala Kangsar. Yang tu okay lagi. Yang tak KO-nya, pergi pulak 1 kereta saja. Naik 6 orang. Gila sempit dan mampat ah. Like________. Kereta Vios ja pon. Naik sampai 6 orang. Nasib baik semua KURUS KURUS belaka. Aww aww. Hahaha. Sampai ja tempat tu, semua tengok. Ouch ! SANGAT malu hokey. Macam tak pernah tengok orang pula mereka. Haishh. *Dushhh dushh, tampar muka*


Tapi pengantin tema merah dan hitam seperti gambar di atas. Aku terpegun tengok baju pengantin perempuan (bukan lelaki) hehe, and i was like, OHEMJIII. My auntie is too cute. Ewah ewah.

Pak kedepak kedepak, kedebung kedebung. *bayangkan bunyi kompang*

Pakcu + Makcu bergabong =  MALATOPPPP ! Ngee~

Saya keOVERAN. Sorry sorry.


Tak boleh nak upload banyak gambar. Line tenet lambat namatiiii. Parah ! Terasa nak campak lappy. Acece. Tipu tipu. Nak campaklah sangat kan. Campak jadahnya kalau sedang menaip sekarang ? :O

Dan hari ni, lunch tadi pukul 3.00 ! Lapaq gila. Okay, saya keOVERAN lagi.
Maafkan saya maafkan saya. :'(

Okies sambung, lepas tue, lepas tue,* fikirrrr*

Lets the picture do the talk......








Bagai pinang dibelah 10. =p

Errrkk, alhamdulillah. Kenyang sudaaa. :)
Apa orang panggil yang macam khemah tu ? Errr, pendey eh ? Ntahh. Haha. Aku taip khemah ja noh ? Haa, khemah tue tak buka lagi. So, semua makan kat situ. :)

Gambar yang selebihnya akan diupload di facebook. :)

Nantikan......... Hehe.

:)

-THE END-



Monday, 19 December 2011

Percutian dan pergedikkan ke Sungkai, Perak.







Assalamualaikum dan hi again. :)


Trip to Sungkai, Perak. Konvoi 3 buah kerata. Sikit sikit cukup. Yaa, Sungkai bunyi macam____. Tak best kan ? Haha. Yaa, memang. Saya mengaku itu. Choii ! Tapi biarlah. Tak kesah. :) *baik ni*

Sebenarnya pergi sebab ada kenduri hari Ahad. Tapi pergi awal sehari. Pergi hari Sabtu. Sewa home stay. Home stay dia lawa. Ohsemm ah. Hehe. Home stay tue rumah Felda. Jadi, rumah rumah kat situ semua sama. 1 jenis. Terasa macam saya sangat rapat dengan mereka. Sebab dah semua sama rumah. Acece.





Baru mula perjalanan. :D
Perkara biasa bila bergambar dalam kereta. Bosan okay !




Xcident dekat mana ntah. Lori terbalik. Dasat sungguh driver lori ni.






Jalan pon jem. Gila panjang kot. Tapi belah ke Selatan ok.


*Bubbye kat depa* Haha.





Sampai sudah Home Stay. Tengok, sama ja kan jenis rumah tue ?





Rehat kejap. Lepas tue siap siap pergi Kaunter. :D
Kaunter Hotspring Sungkai. Tempat dia agak pedalaman jugak ah. Bukan agak. Memang pedalaman pon. Haha. Tapi ada la jugak orang.





....No caption. Haha.




Tuan tanah punya gambar WAJIB ada. Hoho.




..........Tak pasti apa dia buat. Haha.






Dengan mak su yang OHSEMMM. 
*mak su, sengeh macam kerang wongi sikit* :P
HAHA !





Ponnn ponnnn. *bunyi keretapi*
Tipuuuu. Jangan caya ! Haha.





Makasyih pocik. :D
Pocik ni bawak dengan sangat berhati hati. Pelan gila.
Sebab benda ni memang pelan pon. Bhahaha.




Air panas tue boleh rebus telur. Telur kena beli kat situ.
 Tak ley bawa dari luar. Tapi ada ja yang bawa.
Ada sorang perempuan cina tue, siap bawa jagung tu lagi.
Bila pengawal marah, dia tukar topik. -.-
Ngeengg sungguh ! 






VVIP sedang meninjau kawasan. Baju MERAH tu penting ! KETUA okay. Haha.






Rendam kaki dalam kolam air panas tue.
Sumpah panas namati. Haha. Kalau air tue berkocak, lagi la panas. Perghh !
Rendam 5 minit pon merah merah dah kaki. Uhuk !





Nampak ta air tu macam berkocak ? Hah ! Depa depa memang saja.
Lagi orang kata jangan kocak, lagilah gatai na kocak. 


*jentik 5 kali baru tau*






Rendam jangan ta rendam mocik mocik sekalian. Hikhik.





Saya ta mandi. Tapi saya kena jadi photographer kepada meraka.
Ouch !  Seddeyhnya saya. -.- Haha.

Bila depa nak naik benda alah tue, siap lambai lambai tangan lagi dekat saya.
 Suruh tangkap gambar.

Alahaii, buat part time lah saya. Uhuks. 




Makan - balik home stay - rilex rilex - tidur - bangun - siap untuk pergi kenduri. :D




Ungu (purple) xD





Bergambar dengan FIZO OMAR clon ! HAHA.




Sampai dah. Jauh gila rumah kendurinya pon. Pedalaman.
Budak budak ni tunjukkan rumah pengantin.


Thanks guys. :D *give me 10*




Dengan penari hindustan antarabangsa. Ngee~
Nampak kan saya tipu ? Okay saya tahu. :D



Name : Jusreena Alisa.
Gender : Female.
Age : LUPA ! Sorry.

*nama kalah cek* :P




Kenapa budak ini macam tadak perasaan. SAYA SEDIH ! xD

Name : Jusrezza Uwais.
Gender : Male.
Age : 2 tahun berapa ntah. Hehe.





Terasa macam mesra alam gilaaaaaaaaaa.. Kah kah.







Okies, tue ja. Banyak gambar pulak entry kali ni. :D
Hope terhibur dengan entry yang panjang lebar petang ni. Cewah cewah.


Choww.


-THE END-

Monday, 12 December 2011

Fahamkan.






Hi assalamualaikum. Saya nak membebel boleh ? Haha. Okay tahu saya tipu. Saya nak tulis panjang lebar lah kiranya. Macam karangan BM SPM. Mesti LEBIH daripada 350 tu. Nahhh, kalau guna pensil dan menulis. Sumpah tangan saya lenguh lenguh dan saya akan letak pensil dan goyang goyangkan tangan. Macam Usop Wilcha tu. Haha. Alahhh, jangan la bayangkan. Malu la itewww. Haha. Yaa, saya tahu saya mengada ngada dalam ni. Maaf maaf. :(

Boleh tak saya nak mengada sekali lagi ? Boleh ? Okay, terima kaseh. Muahh. Dah pergi main jauh jauh. Haha. Gurau gurau. Haishh. Kang tacing pulokk. Haha. Account facebook yang Nur Hazirah ni dah penuh. Tak boleh nak add orang dan orang tak boleh nak add saya. Tapi saya sedang membatalkan rakan. Delete ah. Hehe. Yaa, saya bukannya HOT. Saya COOL. Hikhik. Masalahnya bukan hot atau retis atau apa. Tapi normallah, sapa pon bila dah ramai kenalan. Jadi kawan pon bertambahlah dekat "senarai rakan" tu kan ? Yaa, saya buat account ke-2. Tapi deactived selepas 5 jam. Haha. Leceh ah. Terasa macam retiss.*tampar dahi* Haha.Saya pon tak faham orang yang ada 2, 3, 4, 5 account tu macam mana. Tambah dengan fan page pulok. Perghhh. Dasattt woh. *tabit springg* Toingg toinngg. Haha.

Sapa rasa yang saya perasan gila nak matik, atau apa apa. Sila jauhkan diri daripada saya. Senang kan ? Saya senang saja, kalau tak suka saya. Tak payah nak buat cerita sana sini. Macam lah kau tu________. Haa, emo dah saya, emo dah !! *nak serang!! pegang pegang* Haha. Kau cerita pasal saya, sebenarnya kau akan menfemeskan saya. Bahkan sesiapa pon okay ? Kan ? Kesah plak saya, kau tak suka ? Ramai lagi yang suka ? Kan ? Hehe. Dan saya hairan, kau cerita sana sini pasal saya. Kau tahu apa saya buat, kau stalker saya eh ? Eh ? Kenapa ? Kau nak apa yang saya ada eh ? Atotoo. Haa, nahhhh. :-) Dapat kan ? Okay bagus. <3 :P



Ouch ! Saya bukan minah bungaaaaaaaa. :O

Kesaahh plak saya kau tak suka dengan gambar saya ? :P



P/S : 1. Saya hanya manusia biasa yang selalu melakukan kesalahan. Saya tak sempurna. Saya juga ada kelemahan dan kelebihan yang tersendiri macam anda semua. ;-)

2. Kepada adik adik yang akan mengambil keputusan PMR, wish uolss luck k. Watlekk watpeace. Mesti ohsemmmm punyeh. ;-) Aminnn. :)



-THE END-

Wednesday, 7 December 2011

Carta Hati - Najwa Latif




Hi silent reader.
Assalamualaikum :)




Haaa, ni diaa --> Najwa Latif, si gadis youtube yang gila femes sekarang.
Dah la hari tue time AIM dia duet dengan Greyson Chance uh.
AKU JELESSS ! Haha. *buat tanduk* :D  Ok stop. -.-

 Btw, aku suka lagu dia yang carta hati ni. Hehe.
Act, ni bukan official video dia tau. Ni video aku cilok sapa punya ntah lah dekat youtube tue.
Kalau korang nak tengok yang official punya video tekan SINI :)

Teringin nak main guitar macam dia.
Or ada tak yang nak mainkan untuk aku ? Har har. *berangan*


video

Hmmmm.. Hoooo.. Haaaaa.. Mmmmm..
Engkau duduk di situ
Diam tersipu malu
Mahu mendekati aku

Aku mulai resah
Hatiku jadi kebah
Melihat dirimu aku rebah

Tapi hati ini kuat menyatakan
Kau terkini duduk di carta hati
Lalu cinta kita bermula
Dari mata turun ke jiwa
Dari teman menjadi cinta
Dan berjanji untuk setia

Sehidup semati kita
Menjanjikan bahagia
Untuk kita berdua selamanya

hmm.. hoo.. lalala.. mmm..
Jangan engkau jangan pergi
Jangan tinggalku sendiri
Jangan tinggalkan carta hati

Kau janji kan bahagia
Ku janji kau tak terluka
Teruslah berada di carta hati kitaHmmmm.. Hoooo.. Haaaaa.. Mmmmm.

:) 

-THE END -



Just like if like 
V

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...